Over About


 

Arjen Boerstra (Heerenveen, 1967) woont in Den Horn en werkt in de stad Groningen. Hij is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen van 1988 t/m 1993.
Zijn werk bestaat uit een combinatie van installaties, video, fotografie en performance.

Het geheugen, identiteit, de wetenschap, persoonlijke en algemene geschiedenis zijn leidende motieven om vanuit te werken. Zijn projecten en avonturen spelen zich af in het landschap en gaan een interactie aan met de omgeving en de buitenwereld. Vaak gebruikt hij alter ego's om een project vanuit een ander perspectief te benaderen. Naast de presentaties in het landschap is het werk te zien in tentoonstellingsruimtes, waarin de reflectie op belevenissen en de dialoog met de beeldende kunst centraal staan.


Arjen Boerstra (Heerenveen, The Netherlands, 1967) lives in Den Horn and works in Groningen city in The Netherlands.
He was educated at the Academy for Visual Art Minerva in Groningen from 1988 until 1993.
He combines installations with video, photography and performance.

Memory, identity, science, common and personal history are leading motives for his work. His projects and adventures are often situated in the rural landscape to interact with the environment and the outside world. He uses alter egos to create a different focus on the projects. Next to presentations in the landscape het shows his work in exhibition spaces to reflect on his explorations and to focus on a dialogue with the world of art.

 

Batavier >

Verbeke Foundation >

Camera Batavia >

Boerstra Engineering >

 

Bron Source: www.arjenboerstra.nl