Anew

Kunstenlab Deventer 2007

 Maquette 'Cody/Boerstra 2007'

 

 

Anew is een tentoonstelling met een aantal installaties die zijn samengesteld uit voorwerpen en video's uit eerder werk.
Tijdens de opening is een performance te zien met een remake van de tien jaar oude film 'Roeien Voor Landschap'.

Anew is an exhibition with installations consisting of objects and video's from former work.
A remake of the movie 'Roeien Voor Landschap' is performed during the opening of -Anew- 2007

 

 

Pers Press:

In de grote zaal van het Kunstenlab exposeert Arjen Boerstra ( Groningen) met een vijftal installaties en videowerken. Projecten die de kunstenaar op diverse plaatsen heeft uitgevoerd zijn in het Kunstenlab samengebracht en geven een gevoel van avontuur, vrijheid en romantiek.

Tentoonstelling
In de tentoonstellingruimte intrigeren de boten en andere vaar- of voertuigen, vaak op een ambachtelijke manier vervaardigt. Een groot deel van de objecten heeft de kunstenaar gebruikt in eerdere projecten: de UFO liet hij ooit in een weiland landen en hij is verkleed als negentiende eeuwse avonturier het IJ overgestoken in een bootje. Arjen Boerstra transformeert zichzelf in vroegere avonturiers en houdt van experimenten en onderzoeken en vooral daarom past zijn werk uitstekend bij de laboratoriumfunctie van het Kunstenlab.

Kunstenaar
Arjen Boerstra heeft een fascinatie voor het construeren van tenten, vliegers, boten en andere voorwerpen die de verbeelding prikkelen. Hij bouwt zijn eigen wereld om vat krijgen op materiaal, ruimte en herinnering. Het creëren van beelden vindt hij belangrijk omdat dit leidt tot een grotere vrijheid in de beleving van de wereld om hem heen.
Arjen Boerstra: 'Ik probeer de schoonheid te bezingen, maar in dit verlangen kom ik ook de onmogelijkheden daarvan tegen. We leven in een moderne tijd; De kinderlijke verbazing lijkt verdwenen te zijn. Vandaar ook mijn knipoog naar de 19e eeuw; een tijd dat men zich nog verbaasde, vooruit keek en durfde te dromen".

Tekst: Josien in 't Hof


Kunstkrant Noord Nederand, mei 2007,
'Arjen Boerstra, vreemde eend in kunstbijt'
Tekst Steven Walter

Bron Source: www.arjenboerstra.nl