The Grain, a Bicycle and Time

In samenwerking met ROEZ Groningen vertegenwoordig ik de stad Groningen in het International Flowerfestival in Tallinn in Estland.
De installatie 'The Grain, a Bicyle and Time', een combinatie van elementen uit historische betrekkingen tussen Groningen en Tallinn, is te zien in het Kadriopark in het centrum van Talinn. Op een monitor draait een video-compilatie van beelden uit de noord Groningse 'graanrepubliek' en beelden van de dynamiek van de stad Tallinn. Het graan in de installatie vertegenwoordigt oude handelsbetrekkingen tussen beide Hanzesteden.

In collaboration with ROEZ Groningen I represent the city of Groningen in the International Flowerfestival in Tallinn in Estonia.
I made the installation 'The Grain, a Bicycle and Time', a combination of elements from historical relations between Groningen and Talinn, in the Kadriopark at the centre of Tallinn. On a monitor is a video-compilation from the north of Groningen and the dynamic landscape of the city of Talinn. The grain represents ancient trade between both Hanze cities.

Stills uit de video-compilatie 'The Grain, a Bicycle and Time'
Stills from the video-compilation 'The Grain, a Bicycle and Time'

Rob van Gemert (ROEZ Groningen) en Arjen Boerstra

The Grain, a Bicycle and Time won de prijs voor het meest originele project van het Talinn Flower Festival.
The Grain, a Bicycle and Time won the price for most original project of the Talinn Flower Festival.

Bron Source: www.arjenboerstra.nl