Boven De Kunstvlaai 2010
Above The Artpie 2010

Click to watch movie
Boven De Kunstvlaai Above The Artpie Videostill

Met zijn houten werkelijkheden converteert Arjen Boerstra de werkelijkheid. Zo ook op de KunstVlaai. Hier is hij aanwezig met een ingenieuze cameramobiel.

Hoog boven het spektakel van de beurs hangt een witte ballon. De camera eronder ‘vangt’ de gebeurtenissen op de beursvloer. In de kar die Boerstra voorttrekt zien we hiervan een gecomprimeerd beeld. Zo weet hij ook met deze, voor zijn doen kleinere, presentatie de werkelijkheid te vangen, te converteren en naar zijn hand te zetten.
“Een kunstenaar is een beschouwer van de wereld. Hierdoor staat hij er eigenlijk al kijkend buiten”, zegt Arjen Boerstra. Daarom gaat hij met zijn projecten undercover. In de rol van steeds weer een ander alter ego stapt hij in het dagelijks leven. Zo was hij de afgelopen jaren frietboer de Aardappeleter, zeevaarder op de Seafarer en de kunstschilder Arjan Broersma.Voor elk van deze personages maakt hij prachtige houten werkelijkheden. Voor zijn zeevaarder bouwde hij een houten catamaran. Tijdens het Oerol festival 2008 kwam hij met deze catamaran bij hoog water steeds weer opnieuw aan in zijn thuishaven. Aan land wachtte uiteraard een prachtig houten huis op zijn alter ego: het zeevaarderhuis.

Text: Imke Ruigrok - www.kunstvlaai.nl


http://www.kunstvlaai.nl/2010/2010/05/houten-werkelijkheden-arjen-boerstra/

Interactie met Interaction with Neverporn Community www.neverporn.com www.planetart.nl

Bron Source: www.arjenboerstra.nl